30/6 - 28/7

2009-07-29 14:25:39
Resor Kommentarer (0)
30/6 - Dagen på båten var inte så pjåkig till en början; vi träffade Lohikoski co. i bilkön och kom överens om att träffas i en karaokebar. Jag och Laura hit it off; vi sjöng med lite diskret, bytte nummer och lite sånt. Nångång efter det började jag känna mig jättetrött och febrig. Gick till hytten och la mig, och så låg jag där tills vi var framme. Påväg till mormor och morfar märkte jag att jag glömt mitt minneskort  till kameran hemma i datorn, så vi åkte till nån K-market och köpte ett nytt. Vi stannade på en massa ställen och kom inte fram förrän nångång vid 23. Sen åts det lite, och sovs. Vilket knappt går på somrarna när det är varmt.

31/6 - Vaknade med väärldens ont i hela bröstkorgen, hade glömt bort att min kropp inte klarar av den sängen jag sov i. Plus att jag hade mensvärk. HAHA, fan vad alla resor börjar bra då xD När värken börjat avta åkte vi till Tsad - mammas favorit klädaffär -. Jag köpte två klänningar, en tunika och en tisha. Senare somnade jag i mormors och morfars säng och när jag vaknade var värken värre än nånsin. Försökte med vaaad du vill för att lindra den; jag tog värktabletter, försökte promenera - vilket jag misslyckades med -, låg med knäna uppe vid hakan, drack fucking vin(!) och tillslut fixade jag värmekudde och kunde somna om. Jag sov nog 70% av dagen asså xD Och resten läste jag Gossip girl, som jag hann läsa ut i brist på nånting att göra. När det var dags att sova igen, tog jag andra sängen och slapp smärtan x) Lyckades somna fast jag sovit hela dagen, vadå trött efter Turkiet? :o

1/7 - Vaknade utan any pain. Det var fint väder så jag passade på att sola. Därefter cyklade vi till mammas kusin för att bada. Jag ångrade mig, så mamma badade med Dolly istället x) Senare bakade vi en jordgubbstårta för skojs skull. På kvällen började jag läsa Twiligt på engelska, och fastnade som en idiot. Under dagen hände nånting med min rygg som gjorde att det brändes varje gång jag böjde mig ner (y)

2/7 - Vaknade 100 gånger och med mer smärta än nånsin; kunde inte böja mig ner utan att smärtan vandrade upp till nacken och därifrån till huvet. Kan ha vart att jag sov fel, who knows x) Mamma var iaf snäll och masserade mig. Vädret var bajs så vi åkte till Johanna - mammas kompis - och fikade. När vi skulle därifrån kom hotness Lauri förbi. Han är då Johannas systersson som jag dör för ibland. Råkade vinka lite flörtigt när vi skulle hem, innan jag visste att vi skulle dit och hälsa på nån dag, pinsamt pinsamt. När vi kom hem läste jag sönder mig, typ halva boken, and it's a lot! När vi skulle sova misstänkte jag att jag hade feber, men det lär vi aldrig få veta.

3/7 - Dolly skällde så det var omöjligt att sova. Märkte att jag var ensam hemma, så jag gick upp och kollade på Rosa pantern och åt kex. Hittade även The voice-kanalen, som inte längre finns här i Sverige! Nån liten flicka var självinjudare och försökte klappa Dolly fast det var obvious att hon inte ville. Sen satte hon sig på min säng och började kolla på tv med mig x) Sen hände det väl inte så mkt, förutom att mormor gjorde egen jordgubbskräm(!) och dumma jag läste ut första boken. Satt även i sovkläder hela dagen, och bet sönder min mun, ångest.
 
4/7 - Kirkastus (= 3 dagars festival) började. Vi gick givetvis och kollade på Palokuntamarssi, som vi gör varje år. Mormor var med innan hennes ben la av :( Vi gick iaf runt på marknaden och hälsade på lite folk, sen gick vi hem. Det ligger ändå bara 100 meter bort. Jag läste ut min sista Gossip girl, så jag försökte hitta på nånting att sy. Det gick åt skogen, så jag satt och ruttnade hela kvällen.

5/7 - Dagen sög. Mer än dom andra dagarna. Åkte till Pälkäne för att köpa tyg, men kom istället hem med "En shoppaholics bekännelser"-boken, då det var stängt. Kunde inte ens driva tiden genom att sola pga the shitty weather. Senare vid 20 åkte vi till mammas kusin igen, och socaliserade. När vi kom hem igen, hade folket gått och lagt sig. Och jag sov som en kratta. Vaknade vid halv 5 nästa morgon och nåra sekunder senare fick jag sms av Emma. Bra timing måste jag säga :D

6/7 - Åkte till Hämeenlinna och mötte Kaisa - kusin - som skulle till oss. Handlade lite again; köpte andra och tredje Twiligt-boken, och läste happily medans jag väntade på mat. På kvällen läste jag, kollade på CSI miami och NCIS. En stylist-kvinna ringde även tidigare under dagen och jag bokade tid för mig + 4 vänner för att bli sminkad, fixad i håret och fotad.

7/7 - Det var kallt, men vi åkte ändå till stranden och tvättade Dolly. Stackarn skakade sönder sig efteråt. Nångång efter det åkte vi till Elina - Johannas syrra, Lauris(!) mamma -  för att kolla på deras roliga lamaliknande djur. Jag vinkade. Vi fikade utan ögon. Försvann ner och repade. Over.

8/7 -  Kaisa åkte hem. Jag låg i sängen och läste hela dagen. Orkade inte klä på mig. Jag sydde en kjol av en gardin. Hörde ingenting från någon på hela dagen, förutom emma som pratade om nån film. Poppis!

9/7 - Vi åkte till Pälkäne again, och köpte lite sytillbehör. Jag hade lovat mormor att hjälpa henne baka bröd, men jag flippade på mamma och missade det. Läste istället sönder mig och fick börja på tredje boken. Började även sy en tunika med gummibandsgrej.

10/7 - Vädret hade svårigheter: först var det soligt och varmt, men plötsligt började det ösregna. Sen var det soligt igen, och sen började det regna. Jag läste sönder mig återigen, och sydde klart klänningen. När jag äntligen somnat den kvällen, vaknade jag plötsligt upp i panik och trodde jag drömde, av att Jannis ringde. Knas var det.

11/7 - Vaknade tidigt och kollade på mumin. Sen läste jag ut boken. Sydde en kjol once again, och kollade på Wallander med mamma.

12/7 - Kollade på tv hela dagen. För att det inte var helg. För alla program kommer på vardagar. Vädret var knas.

13/7 - Det var fint väder och jag fick äntligen sola lite igen. Ellen DeGeneres är bäst. På kvällen såg jag både CSI miami och NCIS. Dagen efter skulle vi till Tammerfors och fixa bilen, så jag la mig tidigt.

14/7 - Vaknade vid halv 10, precis som planerat. Vädret var knas once again, först var det helt soligt och så började det regna. Sen blev det übersoligt, vilket stör mitt liv för jag ville sola xD Handlade underkläder och en jacka. OCH fjärde Twiligt-boken. Den var fet! Mamma köpte nån sak för att internet skulle funka, men min mobil failade i fixningen. Såg även en vulgär affär vid namn DOGGYSTYLE. Det var såklart nåt för hundar, men hihi :D

15/7 - Låg i sängen halva dagen och glodde på tv och läste min underbara bok. Andra halvan spenderade jag solandes på gården och viftandes bort flygande kryp. Hann knappt äta! Smsade även lite med Joelina :)

16/7 - Vaknade tidigt för att hinna till min isotäti - mammas faster - Irene, innan vädret blev för varmt. Hon är världens bästa människa och jag önskar hon var min faster istället. Vi satt hos henne i 11 timmar, som kändes som 3 :( <3

17/7 - Solade hela dan, och lyckades bli brunare! Läste inte över huvud taget :o

18/7 - Solade sönder mig igen. Och på kvällen kollade vi på Wallander. Ingen läsning nu heller.

19/7 - Åkte till Erja - moster -. Erkki - morbror - och hans fru Mira kom 3 sek efter att vi anlänt. Mira hjälpte mig med datorn, fast lyckades inte fixa. Efteråt åkte jag och mor till Sello - köpcenter - och centrum och kollade runt lite. Hittade ett par oranga klackar, men ena skon fattades. Pratade med försäljaren och hon lovade att kolla igenom alla lådor och höra av sig dagen efter.

20/7 - Ringde skokvinnan och hon hade några lådor kvar att kolla. Vi åkte och kollade på Karis - kusin - och hans fru Lisas påbörjade hus. Det var fortfarande grått och tegeligt, men det började arta sig. Han guidade oss genom dom tre våningarna och berättade vad alla rum var till för. Trapporna var galet läskiga, fanns ingenstans att hålla i, och jag är dessutom höjdrädd. Menmen, it's gonna be so nice! Och dom har ett barn påväg!
Därefter åkte vi till Juha - kusin - och hans fru Heidi + 3 barn. Deras hus är så fint att jag dog, värsta gården och allt. Jag vill oxå! Dolly enjoyade sig med deras hund Nuppu och spelades fotboll med barnen.
Efter några timmar åkte vi till Donken. And it tasted soooo good. Kan ha vart för att jag inte ätit där på länge, men men.. Sen ringde jag till skokvinnan igen och hon hade hittat skon i nästsista lådan. Typiskt! Vi åkte och hämtade skorna. Och en tunika. Fick även pengar till ett Nomination-armband (födelsedagspresent) av Erja och Timo, så köpte ett sånt med <3 Det blev en tass och en melon.

21/7 - Åkte till Iso omena - köpcenter - och jag hittade världens finaste dockor! Köpte sax-örhängen och en scarf. Sen läste jag bara.

22/7 - Läste ut sista boken och började på nånting annat av samma författare: The host.
Åkte till Korkeasaari - Finlands Skansen - med mamma, Erja, Juha + barnen. Fanns dock inget att se, alla djur hade typ gömt sig + dom renoverade. Såg typ sovande björnar, en sovande tigers huvud, några lejon varav en sov, apor, råttliknande saker, ormar, pippande kängurur, och åsnor.
Later that day åkte jag och mor till Sirpa - kusiners mamma - som vi inte träffat på 100 år. Vi åt mackor och drack te, och sen satt jag vid hennes dator (a)

23/7 - Dött. Mamma var på stan med Inkeri - fd jobbarkompis-, och Erja och Timo var nånstans. Jag läste och satt vid datorn. Sen var vi och grillade hos Inkeri och jag socialiserade med hennes dotter Joanna.

25/7 - Åkte tillbaka till mormor och morfar. Mamma fyllde år och fick teaterbiljetter i present av Johanna. Jag vandrade med hunden och läste.

26/7 - Åkte till Kaisa - mammas kompis - och fikade. Jag slängde kottar i vattnet och Dolly simmade efter :D Sen kom Kaisas dotter Sanna med deras enorma hund. Och senare när jag kommit hem dök Kaisa - kusin - och hennes man Hannu upp. Vi åt och folket kollade på film och jag läste. Läste så mkt att jag fick ont i huvudet och ögonen. Hannu frågade en massa om böckerna och ville låna, men när jag sa att man måste läsa alla orkade han inte x) På kvällen åkte folket + mamma till stugan och jag var lonelyboy upstairs. Läskigt.nu, men Joel smsade och gjorde det lite lättare :)

27/7 - Vi tvättade och polerade bilen. Mer minns jag inte xD

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback